Българска музика ще звучи в Музикферайн в прочутата златна зала във Виена,

...
Българска музика ще звучи в Музикферайн в прочутата златна зала във Виена,
Коментари Харесай

Българска музика звучи в прочутата златна зала във Виена

Българска музика ще звучи в " Музикферайн "  в фамозната златна зала във Виена, оповестиха от Софийската филхармония. В програмата за концерта на 17 май е включена сюитата " Бай Ганьо " от Веселин Стоянов, както и " Славянски танци " - №2 и №8 от Дворжак и Пета симфония от Чайковски. Диригент на концерта ще бъде Найден Тодоров.

Гостуването на Софийската филхармония беше планувано за декември 2021 година, само че беше отсрочено поради локдауна, който Австрия наложи преди коледните празници, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Сюитата на Веселин Стоянов демонстрира най-красивото от българската музика, съчетано с неповторима оркестровка в духа на най-хубавите европейски обичаи от първата половина на 20-и век, като съумява да съчетае привидно несъчетаеми неща. Например, във втората част - " Бай Ганьо във Виена “, виенският валс минава в неудържима ръченица. А изпълнената с горест и носталгия последна част - " На село ", може да накара и най-коравосърдечния бежанец да пожелае да се завърне в родината ", споделя шефът на Софийската филхармония маестро Найден Тодоров.

Гостуването в " Музикферайн " идва след сполучливия концерт на филхармонията през декември 2019 година и е третото в историята на националния оркестър. И този път събитието е под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР